WAT IS JOHO! LAND

JOHO! Land is een bizarre mix van muziek, theater, humor, gekte, feest en fun. Drie dagen lang gaat dit festival los. In 2022 is het de derde editie! In 2017 begon het allemaal als ”eenmalig” ter ere van het 50 jarig jubileum van JOHO! Dat eenmalige is dus niet helemaal gelukt! Een weiland in Amersfoort / Hoogland-West wordt  omgetoverd tot  JOHO! Land.  Het festival is voor iedereen die van een heerlijkheid houdt.

 

JOHO! LAND: Tell me more!
Een festival op een manier die we nog niet gezien hebben in Hoogland en omstreken. Je zintuigen worden geprikkeld bij de verschillende muziek podia met verschillende muziek- en theateracts. Naast al deze heerlijkheid zorgt JOHO! Land ook voor verrassingen voor haar publiek. Niemand hoeft zich te vervelen.

Muziek & Theater
Jong en oud viert samen feest op JOHO! Land en dat is ook makkelijk mogelijk met het muziek- en theateraanbod op de verschillende stages. Met ca. 30 artiesten, bands en Dj’s en diverse theaterartiesten ontstaat er een programma van, Dance, Pop, Rock&Roll, cabaret, Nederlands-talig, Techno, house, kinderacts tot aan feestmuziek. Het ene moment kan je met 1000 man los gaan in de feesttent om daarna met 20 man in de karaoke bar te zingen op een foute plaat of met honderden mensen je te verbazen in de JOHO! Shot arena! Het is allemaal mogelijk. Op zondag is er voor de kleinsten ook genoeg te doen. Voor de fijnproevers zijn er heerlijke gerechten bereid in diverse foodtrucks.

Een greep uit het programma: Helaas is deze nog niet bekend!

Spektakel
JOHO! Land zorgt voor spektakel. Zowel op en om de podia. Niemand hoeft zich te vervelen. Op het terrein zelf zijn diverse dingen te doen.  Binnenkort zullen we meer informatie geven over de activiteiten naast de muziekoptredens. Op verschillende podiums zal het ook een chaos worden door allerlei accessoires. Dit en nog veel meer, het moge duidelijk zijn dat het een heerlijk vermaak wordt.

Kan ik blijven slapen?
Ook in 2022 is er géén camping. Dat was in 2017 wel het geval. Niet getreurd we zijn nog steeds lekker dichtbij!

INFO JOHO! LAND

Locatie en tijden

Het festival is in Hoogland-West, in Amersfoort waar, waar een stuk weiland omgetoverd wordt tot een festivalterrein, met veel muziek en gekkigheid. We beginnen vrijdag om 20:00 en gaan tot 1:00 door. Op zaterdag van 15:00 tot 01:00 en zondag 13:00 tot 20:00. Lekker!

Minimum leeftijd

Mag ik op jullie feestje komen? Dat kan op vrijdag en zaterdag vanaf 16 jaar! Ben je onder de 18 vraag dan de 18 min toch erin pas aan. Op de zondag zijn alle leeftijden welkom! Het is daarom dat onze medewerkers om legitimatie kunnen vragen tijdens het festival, dus neem je ID, paspoort of rijbewijs mee.

Tickets

Wil jij erbij zijn? No problem, voor vrijdag en zaterdag  heb je wel een ticket nodig! De eerste tickets zijn nu fysiek te koop bij Peut, Primera en Bruna hoogland in een gezellige kado verpakking. De online verkoop gaat begin 2022 van start. Zondag heb je geen ticket nodig, Extraatje van ons dachten wij zo!

Lockers

Er zijn lockers op het terrein beschikbaar waar je alles in kan dumpen wat je maar wil. Deze kan je per dag huren bij de muntenkassa’s.

Eten en drinken

Na al die dansmoves begint het maagje te knorren natuurlijk. Diverse foodtrucks op het eetplein bieden jou oplossing! Ook voor het heerlijke zomerse drankjes zit je goed. Om het nog lekkerder te maken hebben we ons eigen JOHO! Shot! Shake it, Drink it! Lekkerrr!

Betalen

Eten en drinken kan je halen met de hulp van JOHO Land munt. Deze kan je halen bij de muntenkassa’s, waar je zowel met pin als cash kan betalen. De JOHO Land munt is alleen geldig tijdens JOHO Land 2022, en niet inwisselbaar voor contanten.

VEEL GESTELDE VRAGEN

VRAGEN ZIJN NIET DOM

WAAR KOOP IK MIJN TICKETS?

De eerste weekend tickets voor 2022 zijn t/m 31 december
verkrijgbaar bij Peut, Primera & Bruna hoogland. En verkrijgbaar als Kado verpakking. Let op er zijn een gelimiteerd aantal weekenders beschikbaar.

De online verkoop van losse tickets & weekenders start begin februari.
Koop je een weekend kaart dan ben je sowieso goedkoper uit! Hoppa!

KUN JE OOK PINNEN?

Op het festivalterrein kun je pinnen bij de muntenkassa’s. Hier kan je alleen munten pinnen en geen contant geld opnemen.

ZIJN ER LOCKERS?

Ja er zijn lockers te huur waar je jouw jackert en zooi lekker in kan opbergen.

WAT IS DE MINIMUM LEEFTIJD?

De minimum leeftijd op vrijdag en zaterdag is 16 jaar. Op zondag zijn alle leeftijden welkom. Er kan bij de ingang en op het terrein om geldige legitimatie worden gevraagd, zorg daarom altijd dat je deze bij je draagt.

LET OP: Ben je 16 of 17 jaar dan dien je een 18mintocherin pas te hebben. Deze kan je gratis aanvragen bij 18mintocherin.nl

WAT MAG WEL EN NIET NAAR BINNEN OP JOHO LAND?

Naast je heerlijke dansmoves en goede humeur, zijn er nog veel meer wat je wel (maar ook niet) mee mag nemen… Check het hier!

Toegestane items:

Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
Niet-professionele foto- en video camera’s, mobiele telefoons, Go-Pro’s & wegwerp camera’s
Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.

Verboden items:

Let op: Alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
Gevulde elektronische sigaretten.
Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand. Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit)
Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
Selfie sticks
Vuurwerk, wapens – inclusief zakmessen en pepperspray – en andere gevaarlijke voorwerpen
Stoelen, banken en tenten.

Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze onder bewaring te stellen. De beveiliging zal tassen nakijken.

IK BEN FOTOGRAAF / JOURNALIST EN WIL GRAAG LANGS KOMEN. HOE KOM IK AAN EEN PERSKAART?

Wil je om professionele redenen het festival bezoeken? Stuur een mail door middel van het contactformulier op deze site. Vergeet niet aan te geven wat het resultaat zal zijn. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht terug.

IK BEN CATERAAR, IK WIL GRAAG OP JOHO LAND STAAN, KAN DAT?

Wij zijn al druk bezig. Stuur snel een email via het contact formulier!

MAG IK HET FESTIVAL VERLATEN EN LATER WEER TERUGKOMEN?

Helaas, dat is niet toegestaan. Geen zorgen je vind alles op terrein wat je nodig heb! Je wil ook helemaal niet weg trouwens.

Zondag is het dan weer wel toegestaan.

IS ER EEN CAMPING?

Neen, helaas!

HOE MOET IK NU STRAKS BIJHOUDEN WANNEER EN WAAR MIJN FAVORIETE BAND OF ARTIEST SPEELT?

Iedereen krijgt bij de ingang een gratis programmaboekje uitgedeeld. Hier staan alle programma-onderdelen precies in.

Deze zal natuurlijk straks ook op de site beschikbaar zijn.

MAG ER GEDANST WORDEN?

Ohjaa dat mag zeker. Probeer je maar eens in te houden!

LOCATIE JOHO LAND

ANDERS BLIJF JE ZOEKEN